Populärt att "chilla" i sommar

Kommunens satsning på sommarlovslediga ungdomar heter "Chilla på riktigt". En satsning som slagit mycket väl ut menar en av projektledarna.

Linköping2012-07-27 06:41

Att "chilla" betyder egentligen att ta det lugnt men det är inget för de ungdomar som är med på de olika aktiviteterna på sommarlovet. Igår skulle ett 25-tal ungdomar tillsammans med några ledare på badresa till Varamobadet i Motala för att ta ett svalkande dopp i Vätterns lite kalla vatten.

Dra iväg från stan
- Det ska bli jättekul att bada och få åka iväg från stan, menar Tina Safapol och hennes kompis Emelie Elgstrand höll med och berättade att hon varit med på ridning tidigare på lovet.
- Jag tycker Chilla på riktig är jättebra och jag hoppas att det kommer tillbaka nästa år, säger hon innan hon kliver upp i den orangea bussen för att ta sig till Motala och Varamobadet.
Magnus Metander är en av ledarna ombord på bussen men även projektledare för sommarlovssatsningen.
- Det har varit otroligt bra uppslutning och vi känner att vi nått ut ganska bra med det här till ungdomarna. Idag är vi 25 stycken som ska åka iväg och bada. Flera av de aktiviteter vi erbjudit har varit fullspikade och det är även extra kul att så många tjejer kommit och velat vara med, understryker han med önskvärd tydlighet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om