Positivt besked om ostlänken

Idag klockan 09.25 sätter sig alliansens partiledare på tåget för att gemensamt färdas till Linköping. Den formella anledningen till detta sägs vara att man ska fira sin åttaårsdag vid makten. Detta är det ingen i Linköping som tror på.

Paul Lindvall fortsätter att kämpa för ett dubbelspår mellan Linköping och Norrköping.

Paul Lindvall fortsätter att kämpa för ett dubbelspår mellan Linköping och Norrköping.

Foto:

Linköping2012-08-29 06:42


Det är heller ingen som tror på att man ska presentera JAS Gripen ordern eller tala om något nytt vad det gäller Annie Lööfs inbjudan till partiöverläggningar. Besöket handlar istället om höstens budgetsatsningar på infrastruktur.

Flaskhals nummer ett
Fredrik, Jan, Annie och Göran kommer att färdas på ett spår mellan Stockholm och Linköping som är hårt ansträngd av både persontrafik såväl som godstrafik och värst utsatt är sträckan mellan Norrköping och Linköping. Under ett flertal år har lokalpolitiker och näringslivsföreträdare försökt få den borgerliga alliansen att prioritera ostlänken. Oräkneliga är de uppvaktningar som regionens företrädare har iscensatt till infrastruktur ministern bara för att höra på Anders Borgs åsikter om att Ostlänken är för dyr.

Prat vid kaffeautomaten
Igår sammanträdde Linköpings kommunfullmäktige och de 79 ledamöterna behandlade sina punkter på dagordningen i sedvanlig ordning men bredvid mötet diskuterades det livligt varför regeringens företrädare kommer till Linköping just nu. De flesta politiker var tvärsäkra på att man kommer hit för att ge glädjande besked om Ostlänken och därmed också dubbelspåret mellan Linköping och Norrköping.
- Som du förstår vill jag inte kommentera vad de ska göra i Linköping idag för det vill jag lämna åt partiledarna själva att tala om, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall (M).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om