Premiärflyg till Prag igång

Igår var det premiär för direktflyget till Prag från Linköping City Airport. När det det första flyget till Prag med Czech Airlines från Linköping City Airport lyfte var intresset för denna nya linje mycket stort i regionen.

Linköping2015-07-07 09:59


Det stora intresset har lett till att Czech Airlines har fått sätta in ett större flygplan än vad som tidigare planerats.
Istället för en ATR 42 så kommer man använda en ATR 72, samma typ av flygplan som SAS trafikerar sträckan Linköping - Köpenhamn. Varje måndag och fredag fram till den 28 augusti kan man åka med denna linje till Prag.

En Växsjöslinga
- Mycket roligt att kunna erbjuda regionen en direktlinje till vackra Prag från Linköping i sommar. Dessutom ett nytt spännande koncept där Smaland Airport (Växjö) och Linköping City Airport delar på en linje. Vi ser fram emot att utveckla det samarbetet framöver, säger Camilla Lejon på Linköping City Airport.
Från 6 juli till 28 augusti kommer det nationella tjeckiska flygbolaget Czech Airlines att trafikera Linköping-Prag.

Till augusti
Linjen går i en slinga från Linköping - Prag - Växjö - Linköping. Avgångar från Linköping 15:10, ankomst Prag 17:40. Czech Airlines tillhör den globala flygbolagsalliansen SkyTeam, samma som KLM. Linjen är bokningsbar hos resebyrå eller på Czech Airlines.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om