Prideparaden drog genom stan

Det var inte enbart solen som värmde när Prideparaden drog genom stadens gator och torg med destination Trädgårdsföreningen. Det var framförallt med vilken stolthet och självklarhet som deltagarna tågade i centrala Linköping under lördagen som värmde.

Foto:

Linköping2016-10-04 09:00

Människornas och organisationernas drivkraft tillsammans med alla generösa Linköpingsbor som tittade på längs med hela vägen vittnar om att vi kommit ganska långt i Sverige när det gäller vår syn på HBTQ frågorna.

Breddad rörelse

Förra året deltog 900 personer i paraden uppställda i 26 så kallade sektioner, organisationer, studentföreningar med flera. 

Nu i år ställde 36 sektioner upp och dessa drog tillsammans mer än1 500 till tåget. Väl framme i Trädgårdsföreningen möttes man av ett flertal organisationstält och olika aktiviteter under tiden som man lyssnade på tal och musik från scenen. Öppningstalade på arrangemanget gjorde Barn- och ungdomsnämndens ordförande Jakob Björneke.

Idrottsrörelsen väl representerade

Glädjande nog var nästan alla de betydelsefulla partierna med på noterna. 

De partier som inte deltog får skärpa sig till nästa år. Dessutom var många ur försvarsmaktens personal med och andra organisationer som inte tidigare varit med i tågen.LHC koncernen hade storsatsat i år och för att visa sitt stöd till förra veckans Regnbågsvecka bar LHC:s dam- och herrlag arrangemangets logotyp på sina matchställ.

Dessutom deltog väldigt många spelare och ledare från LFC och LVC i den lyckade paraden. En lagom uppvärmning tyckte klubbdirektören Anders Mäki som skyndade sig iväg till bortamatchen mot Brynäs efter paraden.

– Matcherna kommer så tätt så här års så det är svårt att undvika krock därför kommer spelarna att stötta Regnbågsveckan genom att spela veckans matcher med dess logotyp på ena ärmen. För oss är det självklart att alla är välkomna i LHC, oavsett etnicitet, religion, ålder, kön, sexuell läggning eller nationalitet. Vi ställer gärna upp och understryker detta exempel genom att delta i paraden, säger Mäki strax innan avmarsch.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om