Prinsessan Estelles svan på plats igen

Nu är prinsessan Estelles svan reparerad och uppmonterad i Tannefors i prinsessan Estelles park som området heter sedan 2012. Estelles svan vandaliserades i somras men nu har en reparation gjorts i samråd med konstnären.

Parken där svanen är placerad ligger mellan Ploggatan och Liegatan bredvid Kungsberget och Drottningbron. Foto: Tommy Pettersson

Parken där svanen är placerad ligger mellan Ploggatan och Liegatan bredvid Kungsberget och Drottningbron. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2017-10-30 14:00

Linköpings kommun skänkte svanen till prinsessan Estelle i samband med att hon fick titeln hertiginna av Östergötland. Svanen är gjord av trä och formgiven av konstnären Anders Lindkvist och är en kopia i större storlek av den gungsvan som Estelle fick av Östergötland i samband med sitt dop. Svanen finns också vid prinsessan Estelles sagostig vid Tåkern, också den en dopgåva.

Vem förstör en gungsvan?

Svanen förstördes i juli och alla kvarvarande delar fraktades bort till ett av kommunens förråd så snart som möjligt så att ingen skulle skadas på vassa delar.

- Det känns bra att svanen är på plats nu när Östergötland snart får besök av prinsessans mamma, kronprinsessan Victoria, säger ansvarig driftingenjör på Stadsmiljökontoret, Carl Eriksson.

Parken där svanen är placerad ligger mellan Ploggatan och Liegatan bredvid Kungsberget och Drottningbron.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om