Prioriteringar krävs vid uthyrning

Första antagningsomgången är klar och återigen är det rekordmånga studenter som har fått möjlighet att förkovra sig vid Linköpings universitet. Snart är flyttlassen i full gång och tusentals förväntansfulla människor ska flytta in till Linköping. Men långt ifrån alla studenter har än så länge kunnat lösa boendefrågan.

Simon Helmér räds inte den kommande studentanstormningen.

Simon Helmér räds inte den kommande studentanstormningen.

Foto:

Linköping2013-07-23 06:51


Studentbostäder AB och Kårservice är vid det här laget luttrade och vet att det blir en rejäl anstormning i början på augusti där det råder ett visst kaos. Men man vet också att det lugnar ner sig efter tre fyra veckor.
Åren 2012 och 2013 har, enligt statistik från SCB, kulmen nåtts på de ungdomskullar mellan 19 och 24 år som fyller på vid våra svenska universitet. Efter 2014 minskar det potentiella antalet ungdomar i Sverige som kan och vill gå på universitet vilket får konsekvenser på många olika områden. Men i dagsläget är det fortfarande svårt att få tag i en lägenhet under augusti och september i de flesta studentstäderna i Sverige.
- Studentbostäders bedömning är att tillgången på studentbostäder i Linköping på marginalen är något bättre än 2012, samtidigt är efterfrågan hög ur ett historiskt perspektiv i Linköping, säger Simon Helmér, VD på studentbostäder och kommenterar den prioritering som man tvingas göra under hösten.
- Vi har ett tydligt uppdrag attt hjälpa nyantagna studenter och prioriterar därför nyantagna studenter i samband med terminsstarten och reserverar därav samtliga lediga korridorsbostäder för denna grupp under perioden augusti till och med oktober.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om