PRO kräver besked om skatten

PRO fortsätter att vandra på den så kallade krigsstigen när det gäller skatterna. Nu får man dessutom stöd av stora delar av den svenska befolkningen för sina krav.

Linköping2013-05-20 06:46

PRO i Linköping har varit aktiv under en längre tid i kampanjen för rättvisare skatter och man har flera gånger uppvaktat lokala politiker i frågan.
Förra veckan ställde man sig utanför stadshuset med plakat och flygblad för att påverka de politiker som fanns i huset.

86 procent
Passande nog i kampanjen presenterar nu PRO en ny Sifo-undersökning som visar att det bara är 44 procent av de tillfrågade som vet att pensionärer i Sverige betalar högre skatt än de som jobbar och bland pensionärerna själva är det 27 procent som inte känner till att de betalar högre skatt.
Samtidigt vet man att en tidigare Sifo-undersökning visat på en överväldigande majoritet, hela 86 procent av medborgarna tycker att det är fel att pensionärer betalar högre skatt än vad löntagaren gör.
- Över hela Sverige pågår det en kampanj mot de orättvisa skatterna och därför står vi utanför Stadshuset för att påverka våra lokalapolitiker i Linköping, säger nyvalde PRO ordförande i Linköping, Roland Johansson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om