Projekt får bidrag av Kulturrådet

Två av nio ansökningar från Östergötland har beviljats utvecklingsmedel från Kulturrådet. Beskedet har tagits emot positivt av de som fått bidrag medan politiker tycker att länet är i behov av mer pengar.

Linköping2013-04-16 06:49

Östergötlands museum står bakom båda de ansökningar som beviljats. För de båda projekten får man totalt ta emot 450 000 kronor.
- Jättekul att vi fått pengar för projekten Street Art Academy Lkpg och alltid uppkopplad/Amiga, säger Marietta Douglas på Länsmuseet Östergötland.

"Dåligt"
Lars Eklund (KD), ledamot i regionförbundet Östsam är dock inte lika nöjd. Han hade gärna sett att länet tagit större del av utvecklingsbidragen som totalt ligger på 25,6 miljoner kronor.
- Att vi får utvecklingsmedel för bara två projekt är dåligt. Men, vi har inte haft någon framgång tidigare heller när vi sökt, säger han. Som han ser det finns det två anledningar till att Östergötland inte fått större del av kakan, att projekten som ansökt inte varit spännande nog och att länet inte kan egenfinansiera så mycket av projekten som man ska.
- Men, hur ska vi kunna egenfinansiera när kulturen i Linköping inte får några pengar, säger Lars Eklund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om