Protester mot förtätning vid Griftegården

Förtätningen av Linköpings kommun fortsätter och byggnation startas både i ytterområden, på landsbygd, såväl som i centrala delarna av staden. Många medborgare är oroliga för att stadens parker och grönområden naggas i kanterna.

Susanne Bergman bor granne med Johannesborgsparken och anser att området bör finnas kvar intakt.

Susanne Bergman bor granne med Johannesborgsparken och anser att området bör finnas kvar intakt.

Foto:

Linköping2014-06-24 07:07


I november förra året inleddes ett programarbete och samråd för flera mindre lägenheter i Valla i närheten av Griftegården. Nu ska ett marktilldelningsavtal tecknas den 26 e juni och en detaljplan ska tas fram i samråd med utsedd förslagsställare.

Nu är det klart?
I förra veckan stod det klart att en vinnare i markanvisningstävlingen var framröstad. Utvärderingsgruppen hade kommit fram till att förslaget "Berså" med Lindstén fastigheter som upphovsgivare ska få marktilldelningen i parken.
Nu har ärendet klubbats igenom i teknik o samhällsbyggnadsnämndens och nu kommer protesterna. Det finns många medborgare som är kritiska till en allför hård exploatering av stadens grönområden och nu vill man rädda kastanjeallén i Johannesborgsparken. En av dem som nu tar initiativet till att bevara Johannesborgsparken är Susanne Bergman som arbetar som organisationskonsult i Linköpings kommun.
Det handlar om delar av Johannesbergsparken, som ligger utmed Videgatan - Malmslättsvägen i Valla. Johannesborgsparken är en större grönyta där det växer fina kastanjealléer. Meningen med förslaget är att pröva ny bostadsbebyggelse om fyra- till femvåningar som skärmar av Malmslättsvägens buller.
- Ja, jag vill väcka en stark opinion mot att bygga i den här parken med sina hundraåriga kastanjeträd. Vi behöver våra grönområden i staden så väl. HSB i området och en del andra intressenter har lämnat kritiska yttranden mot byggnation i Johannesborgsparken men jag undrar om politiken lyssnar på det eller bara sitt egna race, säger Susanne Bergman retoriskt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om