Han gick igenom gymnasiet på Berzeliusskolan och kallades direkt in i lumpen därefter. Lite mot sin vilja.
- Jag var en riktig datanörd som liten. Så jag sa att jag ville göra någonting med datorer i lumpen, för då trodde jag att det ändå kunde bli roligt och det var även då som intresset med att jobba inom finansbranschen föddes, säger Ramma Sharifi.
Efter 15 månader i försvarets tjänst så flyttade han för första gången till USA. Då hade han fått ett stipendium för att spela collegefotboll och plugga. Så mellan 2005 och 2009 läste han business management, vilket ungefär motsvarar att läsa företagsekonomi i Sverige.
Bryssel vs New York
Därefter återvände han för att jobba på Swedbank i Boxholm. Det i sin tur ledde vidare till hans första konsultjobb inom finansbranschen i Göteborg och det var då karriären skulle börja stegra ordentligt.
- Jag jobbade där i fyra år, sedan kom ett annat bolag till mig och erbjöd en annan tjänst som skulle ge en ordentligt skjuts i karriären, och det skulle innebära att jag skulle vara stationerad i Bryssel i Belgien. Därmed var jag mentalt inställd på det och jag ringde och berättade för min chef att jag tänkte säga upp mig, säger han.
I det här läget tyckte han att det var ett perfekt läge att byta jobb för att kunna ta nästa steg. Men det är då som Rammas karriärsbana ska ta ännu en oväntad vändning. Hans chef sitter inne på information som Ramma egentligen inte skulle fått veta ännu. Att bolaget är på väg att bli uppköpt av ett amerikanskt bolag. Chefen hade då tänkt att Ramma Sharifi skulle bli deras man som jobbar på plats på Wall Street i New York.
- Jag tänkte bara att dem måste skämta med mig. Man får inte två sådana här drömjobbserbjudanden inom loppet av en vecka. Men jag sa ja direkt, det var inget att tveka på, säger han.
Därmed blev han tvungen att ringa upp de som erbjöd honom jobbet i Bryssel och ödmjukt tacka nej.
Resglad
Så i maj 2014 gick flyttlasset från Sverige till New York. Han flyttade in i en skyskrapa på 39:e våningen nere i finansdistriktet på Manhattan. Att bo i en skyskrapa har alltid varit en dröm för honom, eftersom det inte finns några så höga i Sverige.
I somras valde han att ta steget och flytta ihop med sin flickvän Bianca som han träffade i New York. Då lämnade han lägenheten och flyttade till East Village. Lite längre ifrån Wall Street men ändå centralt beläget.
Ramma beskriver sig själv som en väldigt social person. Hans vardag består av att jobba, resa, träna och att hinna vara hemma så mycket som möjligt.
- Det blir ju så att jag reser väldigt mycket i jobbet och jag älskar att resa och passar på att ha lite semester samtligt. Men man vill gärna ha åtminstone två hemmakvällar i veckan, säger han.
Att vara social och driven tror han är en väldigt viktig pusselbit för att lyckas i New York. I och med att det bor så många människor i staden gör att man lätt "blir uppäten" om man inte visar framfötterna, enligt Ramma.
Blatte United
Något annat som har en alldeles speciell plats i hans liv är fotbollen. Han älskar den engelska klubben Manchester United och han spelar själv i ett lag i New York som kallas för Blatte United. Det är ett lag med svenska grundare och det genomsyrar truppen, men man har också spelare från Bulgarien, Australien, USA, Italien, Tyskland, Etiopien med flera. Han berättar att det är en Korpen-liknande serie som de spelar i och att ordet "blatte" inte är negativt laddat.
- Det är typ ingen i USA som vet vad det betyder. Men alla förknippar det med något bra, säger han.
Även om han bor och verkar i USA så är Ramma Sharifi inte amerikansk medborgare ännu. Men det han vet är att han vill vara kvar i landet och allra helst New York. När vi möts har det inte ens gått en vecka efter det amerikanska valet och det stod klart att Donald Trump blir landets nästa president. Eftersom han inte är medborgare ännu så hade han inte rösträtt och han hade föredragit Hillary Clinton om han hade fått välja.
Speciell energi
Anledningen till att han gillar New York så mycket är energin han får av andra.
- Den här staden har ett driv och en energi som jag aldrig har sett tidigare. Man själv fylls av energi och positiv anda bara genom att röra sig i staden. Jag älskar mångfalden och blir så otroligt glad över att se hur kulturer blandas på en och samma plats, säger han.
I framtiden vill han gärna fortsätta spela mycket fotboll så länge kroppen tillåter och kanske flytta till Miami i Florida och starta upp ett eget bolag. Eller kanske ändra bana helt. Han berättar att han har ett antal sidoprojekt som rör bland annat välgörenhet och hur man kan göra donationer enklare. Dessutom har han tidigare fått komplimanger vad gäller hans skådespelartalang. Han tog ett par actingkurser under collegeåren, vilket har gråt ett frö i hans huvud att våga leva ut och ta steget in i filmbranschen.
Slutligen återstod bara frågan om vad han saknar mest med Linköping och som han inte kan få tag på i New York. Då tvekade han inte en sekund.
- Kebab! Det finns ingen god kebab här. Varje gång jag är hemma i Linköping passar på att gå förbi Hakepi eller Kebabbaren. De är oslagbara, avslutar Ramma Sharifi.