Rånare anhållna efter biljakt

Samma personer som i augusti.

Linköping2015-11-25 14:26

Fyra yngre män greps efter gårdagens biljakt i centrala Norrköping. Nu visar det sig av tre av dessa var inblandade i det misslyckade rånet i augusti.

Det var under tisdagen så polisen gjordes uppmärksammad på en falskskyltad bil i centrala Norrköping. Efter att polisen prejade rånarbilen greps fyra männen för förberedelse till grovt rån och när polisen väl identifierat dessa så visade det sig av tre av dem var inblandade i det spektakulära rånförsöket den 17 augusti.

- De här killarna verkar vara mycket förtjusta i Norrköping, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik och fortsätter:

- Om de hade tänkt genomföra det rån som de inte lyckades med då låter jag vara osagt och jag har inga funderingar kring detta heller. De tre som tidigare försökt att genomföra ett rån här har, så vett jag vet, inga kopplingar dit heller.

Den fjärde rånaren är en 18-årig man som är känd av polisen sedan tidigare. Samtliga av männen är från Stockholmstrakten. Bilen som de fyra männen färdades i under tisdagen stals under måndagen i Malmö.

Registreringsskyltarna var tillgripna i Linköping. Personerna ska ha varit väldigt fåordiga och begärt att få advokater förordnade. När de har fått förordnade advokater kommer man fortsätta förhören med dem.

- Det här personerna verkar inte ha någon tur med sig här i Norrköping och de bör kanske även fundera på att byta bana i livet, avslutar Thomas Agnevik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om