Rånare härjar i Ryd - polisen ser ett samband

Under den gånga helgen har det varit stökigt i Ryd med ett flertal personrån. Polisen misstänker att de har utförts av samma gärningsmän.

Linköping2016-03-07 13:44

Redan tidigt på fredagskvällen och strax efter 20.30 så rånade två maskerade män kvinna född 1962 på både kontanter, telefon samt kod och bankkort.

- Kvinnan har uppgett att det rör sig om två yngre pojkar i 16 års åldern, klädda i mörka kläder. En av dem ska ha varit ansiktsmålad i mörka färger, berättar polisens utredningsbefäl Björn Goding. Han fortsätter:

- De har tydligen försökt ta ut pengar med hjälp av kortet men inte lyckats då hon gett dem fel kod. Nu ska vi se vilken bankomat det rört sig om och om det möjligen kan finnas filmer från någon övervakningskamera där. Det är oklart om rånarna var beväpnade vid tillfället, menar Björn Goding.

Vid 23.30-tiden samma kväll så sker ett nytt rån en annan plats i Ryd då en ung kvinna, född 1990, kommer cyklande och ser två män på cykelvägen som delar på sig när hon kommer mot dem men de båda männen drar av henne från cykeln och sliter med henne upp i skogen där hon blir avtvingad sin mobil, sitt bankkort med kod.

- Även dessa män ska varit mörkt klädda, varit maskerade och sagt åt henne att inte titta på dem. Hon uppfattade det som att de pratade svenska med brytning. Här handlar det även om yngre män, en 175 centimeter lång och den andre något kortare, menar Björn Goding och fortsätter med att säga att han ser allvarligt på de två rån som skett med så kort tidsintervall och att den som sett eller hört något som man kan sätta i samband med de två rånen som nu ägde rum under fredagskvällen.

- Det finns helt klart ett samband mellan dessa båda två ganska brutala rån, avslutar Björn Goding.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om