Rånet mot ICA

Oproffsiga, beväpnade, unga och maskerade.

Linköping2015-11-24 13:50

Rånet mot ICA i Linghem är ännu olöst. Polisen tittar nu på övervakningsfilmer, förhör vitten och lägger pussel. Inflödet av tips är god enligt Henry Jansén vid Linköpingspolisen.

Rånarna slog till mot ICA Supermarket i Linghem under söndagskvällen. Enligt uppgifter fick de med sig en del kontanter.

- De båda männen, som inte förefaller att vara över 30 år gamla, rusade in i butiken vid. Den ena av dem ska haft en kniv och den andra var beväpnad med vad som kan ha varit en pistol eller i vart fall ett pistolliknande föremån, berättar Henry Jansén, kriminalkommissarie vid Linköpingspolisen.

- Det hela gick ganska snabbt och när de kom ut från butiken vek de av mot skolan och efter detta är de försvunna. Det var en del bilar på parkeringen vid Linghemsskolan då det verkar varit någon form av aktivitet i gymnastikhallen så det är möjligt att någon eller några personer kan ha stött ihop med rånarna eller i vart fall sett dem. Det finns andra vitten från den höjd som kallas "Himnafjället" och vi kommer även att prata mer med de unga tjejer som satt i kassan under kvällen.

- De båda männen ska ha brutit lite på svenska, varit maskerade och burit svarta luvtröjor. Troligen var det unga, i alla fall under 30 år gamla. Sedan menar vittnen att de uppträdde oproffsigt och verkade osäkra, avslutar Henry Jansén vid Linköpingspolisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om