Rättegången om dubbelmordet i Ljungsbro fortsatte

Under onsdagen fortsatte rättegången mot den dubbelmordmisstänkte 34-årigen. Bland annat hördes hans tidigare sambo och den 14-åring som togs till fånga men lyckades fly och därmed överlevde.

Linköping2014-02-27 07:55

Det var ett videoför med den 14-årige pojken som spelades upp och under nästan en timme berättade han om det händelseförlopp som fick till avslut att hans ett år äldre kompis och en 57-årig kvinna slogs ihjäl med ett järnrör. Han berättar om en Hadesvandring runt om i Ljungbro med en uppenbart förvirrad och påverkad 34-åring som blir allt mer aggressiv ju längre tiden lider.

Övertygad om att något skulle hända
- Jag var helt övertygad om att något skulle hända oss och jag tänkte att jag var lite för ung för att dö, säger 14-årigen i det första videoförhöret som visades innan lunch. Vid det tillfället vet pojken ännu inte om att hans ett år äldre kompis blivit ihjälslagen med ett järnrör utan han frågor mot slutet hur det gått för hans kompis. Vid det tillfället hörs det gråt från flera ställen på åhörarplats. 34-åringen själv tittar knappt upp utan ser hela tiden ner i bordskivan framför sig. Den 14-årige pojken berättar även om hur de tejpas med byggtejp och har svårt att andas. Man kan lätt leva sig in i den skräck de måste känt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om