Rättegången om dubbelmordet inledd

Klockan 09.00 igår inleddes rättegången mot den misstänkte 34-årigen gällande dubbelmordet i Ljungsbro. Åklagaren gjorde sin sakframställan och menade att 34-årigen var skyldig till mord men detta förnekade mannen via sitt ombud, advokat Thomas Bodström.

Trycket var hårt på dörren in i rättegångssalen och väl inne där var det inte tillåtet att fotografera.

Trycket var hårt på dörren in i rättegångssalen och väl inne där var det inte tillåtet att fotografera.

Foto:

Linköping2014-02-26 08:38


Säkerheten var hög när rättegången mot den misstänkte 34-årigen dubbelmördaren inleddes under gårdagen och både press och åhörare blev ordentligt visiterade men det är oklart om det förelåg något direkt hot mannen som när han fördes in i rättssalen hade gömt sig under en grön filt men när han väl var inne så tog han av sig den och tittade sig först runt om och sedan lyfte han inte blicken många gånger utom vid något tillfälle då han tog en pappersnäsduk och såg ut att torka bort en tår eller två ur ögonen.

Erkänner vållande till annans död
Kammaråklagaren Kajsa Malmström börjar läsa upp de olika åtalspunkterna för mannen och när man så då kommer till morden på den 15 - årige pojken och den 57-åriga kvinnan så menar mannens advokat, Thomas Bodström, att han medger utpressning mot sin före detta sambo, hemfridsbrott och flera av de andra, minde allvarliga brott, han anklagas för men att han förnekar mord.
- Då min klient inte haft något uppsåt att mörda eller misshandla de personer som han anklagas för att ha mördat så kan det möjligen bli tal om vållande till annans död.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om