Rättegången om flickmordet inledd

Igår inleddes rättegången mot den 32-åriga farmaceuten som dödade sin treåriga dotter. Kammaråklagare Britt-Louise Viklundvill att kvinnan döms för mord men mammans juridiska ombud Lena Orrenius Edwall hävdar att hon ska dömas till vård eller möjligen för dråp.

Kvinnan fördes in från en sidodörr och direkt i rättssalen medan pappan till den mördade flickan fick gå in via den vanliga dörren.

Kvinnan fördes in från en sidodörr och direkt i rättssalen medan pappan till den mördade flickan fick gå in via den vanliga dörren.

Foto:

Linköping2013-08-09 06:56


Rättegången inleddes med att den 32-åriga kvinnans ombud framförde önskemål om att rättegången skulle hållas bakom lyckta dörrar. Detta avslog tingsrätten efter att ha sammanträtt enskilt en stund förutom då det kommer till kvinnans vittnesmål som alltså sker utan närvaro av press eller publik. Därefter tog åklagaren Britt-Louise Viklund vid och började rulla upp historien om vad som skulle kunna ha hänt under de två tragiska dagarna i mitten på juni då den segslitna vårdnadstvisten mellan flickans mamma och pappa fick till upplösning att mamman dödade sitt barn genom att först droga henne och därefter fästa nio mycket starka narkotikaplåster på hennes lilla kropp.

Mamman skulle ta sitt liv
Meningen var även att mamman skulle ta sitt eget liv men då hon upptäckte att hon misslyckats med detta så försökte hon skära upp sina handleder med en kökskniv. Detta lyckades hon inte heller med utan hon hamnade till slut på akutmottagningen vid Universitetssjukhuset i Linköping. Kvinnan har vid flera tillfällen hotat med att flytta eller ta sitt liv. Något som oroat flickans pappa som bara haft begränsat ungänge med sin dotter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om