Rattfull i parkeringshus

Att flytta sin bil från en parkering till en annan är inte en bra idé om man är berusad. Detta hände en 19-årig yngling den 12 november förra året.

Linköping2016-01-13 14:17

Det var på kvällen den 12 november förra året som en 19-åring yngling var med på en fest och drack, enligt egen uppgift, sex öl, två glas champagne och möjligtvis även ett glas vin. Av någon anledning fick han för sig att flytta sin bil från p-huset Druvan på Nygatan till en annan parkering.

Det visade sig dock att denne inte var i skick att köra bil och så även i ett parkeringshus. När han närmade sig utfarten från p-huset körde han in i en stolpe och fastnade med bilen. Två vittnen hörde smällen och såg även när 19-åringen förgäves försökte att få loss bilen genom att upprepade gånger backa.

Polis kallades till platsen och kunde snart konstatera att 19-åringen gav intryck av att vara kraftigt påverkad. I bilen fanns femton oöppnade ölburkar.

Ett blodprov visade att 19-åringen hade 1,46 promille alkohol i blodet. Kammaråklagare Britt-Louise Viklund har nu åtalat 19-åringen för rattfylleri. Hon anser att brottet ska betraktas som grovt med tanke på den höga alkoholhalten och det faktum att 19-åringens körning innebar en "påtaglig fara för trafiksäkerheten".

19-åringen erkänner brottet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om