Rattfyllerist begärs häktad

Den 31-årige man som i söndags mejade ner en kvinna mitt i centrala Linköping begärs nu häktad av åklagaren. Utredningen fortsätter även den men oförminskad kraft.

Linköping2016-02-09 14:51

Det var i söndags som en kvinna i 60-årsåldern blev påkörd av en påverkad 31-årig man som körde sin bil på trottoaren efter att ha kört i vådlig fart på Hamngatan vilket fick flera personer att ringa polisen. Strax efter 20.30 kör han dock på kvinnan som, enligt uppgift, avled på plats.

Nu begärs han häktad av åklagaren som anser att det finns risk för fortsatt brottslighet. Det finns även en möjlighet till att han skulle kunna försvinna erfar Linköpings tidning.

- Just nu har det hållits förhör med mannen, men vad sagts i dem vill jag inte gå in på, säger Ann-Christine Rehnström, utredningsbefäl hos Linköpingspolisen.

Den 31-årige mannen är i nuläget misstänkt för grovt vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik samt grovt rattfylleri. Sannolika skäl är den starkare misstankegraden. Det var i skrivande stund oklart när häktningsförhandlingarna kommer att äga rum. Mannen har i inledande förhör erkänt ha kört bilen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om