Rekordpublik trots dåligt väder

2010 firade Svenskt flyg hundra år och då arrangerades för första gången "Aerospace Forum Sweden" - arrangemanget blev en stor hit med över 50 000 nyfikna åskådare som fick se historiska flygplan, svenskt aktivt militärflyg och det senaste som svensk industri kan uppbringa inom flygteknologins område.

Många ville prova på att sitta i ett riktigt flygplan.

Många ville prova på att sitta i ett riktigt flygplan.

Foto:

Linköping2012-06-04 06:40


Nu år 2012 var det dags igen. Linköping var under fyra dagar värdstad och mötesplats för drygt 700 deltagare på den internationella konferensverksamheten från torsdag till lördag. Trots ett osäkert väderläge med blåst och moln på låg höjd så strömmade folk till Malmen framförallt under den öppna flygdagen på söndagen.

Tak på tre miljoner
I lördags var det närmare 30 000 åskådare från olika organisationer och om man adderar alla fyra dagarna så är målet på 75 000 besökare inte orealistiskt. Saab, försvarsmakten och Linköpings kommun är arrangörer och delar på kostnaderna vilket innebär tre miljoner kronor för kommunen.
- Det är en liten kostnad med tanke på vad vi får ut av hela arrangemanget i form goodwill och affärsmöjligheter. Dessutom har vi bjudit in alla våra medarbetare i kommunen och det är ungefär 3 000 av dem som har varit här under lördagen, säger Christian Gustavsson kommunalråd och Linköpings kommuns personalansvarige.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om