Rekordstark befolkningsökning i regionen

Linköpings befolkning fortsätter att växa och någon gång i höst når man 150 000 invånare men grannkommunen Norrköping ökar betydligt mer både räknat årsvis och kvartalsvis. I befolkningsförändringsligan ligger nu Norrköping på nionde plats medan Linköping hamnar på en mer blygsam placering nummer 14.

Linköping2013-05-16 06:45

Fjärde storstadsregionen går nu tillsammans in i en rekordstark befolkningsökning kvartal ett. Norrköping ökar med 375 personer och har ett födelseöverskott på 61. Det kan jämföras med Linköpings folkökning som landar på 338 innehållande ett födelseöverskott på hela 129. Även om det numer råder borgfred mellan de båda trätobröderna, Norrköping och Linköping, så  finns det ett konstruktivt konkurrensförhållande som speglas i respektive kommunstyrelseordförandes kommentarer.
- Det är jätteroligt att vi ha den här kraftiga befolkningsökningen just nu. Det är också extra roligt att ökningen består av höga födelsetal och att folk flyttar till Norrköping för att de får jobb här, säger Lars Stjernkvist och hugger samtidigt in mot inlandet.
- När våra kommuner konkurrerar mot någon utanför länet då är vi som ett syskonpar och står sida vid sida men det är väldigt roligt att vara bättre än vad ens syskon är . Det vet alla syskonbarn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om