Rekordstort tryck på Teknikprogrammet

Nu har det blivit dags att justera utbudet av gymnasieskolor så att så många som möjligt kan komma in på sitt förstahandsval. Teknikintresset ökar men handels- och administrationsprogrammet stryks ur årets utbud.

Karin Granbom Ellison berättar med glädje att den efterfrågade teknikexpertisen kan räddas tack vare ett ökat söktryck till Teknikprogrammet.

Karin Granbom Ellison berättar med glädje att den efterfrågade teknikexpertisen kan räddas tack vare ett ökat söktryck till Teknikprogrammet.

Foto:

Linköping2015-03-20 07:53


Nästan 2 000 elever har gjort sina preliminära ansökningar till gymnasievalet. Av dem har två tredjedelar sökt till en kommunal skola.
Störst tryck är det på samhällsvetenskapsprogrammet, men trenden från tidigare år skiljer sig mest på tekniksidan. Den kommunala teknikutbildningen på Berzeliusskolan är ett av de största programmen, dit hela 160 elever sökt sig.
- Det här är glädjande och mer än vi räknat med. Vi kan se att allt fler elever väljer ett högskoleförberedande program. Det gläder mig att så många ungdomar vill studera naturvetenskap och teknik, just för att den framtida arbetsmarknaden efterfrågar fler med tekniskt kunnande, säger Karin Granbom Ellisson, som är bildningsnämndens ordförande.
Till följd av söktrycket utökas antal klasser på Berzeliusskolan med en ytterligare. Ekonomiprogrammet på Folkungaskolan utökas till 96 platser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om