Relativt lugnt nyårsfirande

Polisen hanterade 175 så kallade händelser under föregående natt vilket är normalt för en nyårsnatt men det har trots allt varit betydligt färre ingripanden jämfört med förra årets nyårsnatt.

Linköping2013-01-02 05:06

Den grova misshandeln av en 18-årig man i Finspång i natt är det mest allvarliga som inträffat förutom den har ett antal personer gripits misstänkta för misshandel i natt i länet. De 28 personer som har omhändertagits för fylleri eller ordningsstörning är enligt polisen en relativt låg siffra för att vara en nyårsnatt.

Grov misshandel i Finspång
Klockan 23:01 på nyårskvällen kallades polis till en lägenhet i Finspång där det visade sig att en 18-årig man blivit slagen med ett tillhygge. Han fördes i ambulans till sjukhus. En man 21-årig man har gripits misstänkt för grov misshandel.

Fyrverkerier orsakar skador
Varje år skadas hundratals personer och flera bränder orsakas av fyrverkerier och det är oftast alkoholpåverkade ungdomar som är upphovsmän samt ibland även offer för skadorna.
Under nyårskvällen kom flera samtal in till polisen om att ungdomar skjuter raketer mot människor och egendom i Navestad. När den första polispatrullen kom till platsen blev de två poliserna beskjutna med raketer. Ingen av poliserna skadades dock allvarligt. De två som gjorde detta greps och deras raketer togs i beslag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om