Rena rama Cirkusen i Skäggetorp

Under tre veckor har Marcus Bertilsson och hans cirkuskollegor haft barnläger i Linköping tillsammans med Stångåstaden och Hyresgästföreningen. Närmare ett hundra barn har fått något att göra på lovet och lärt sig saker som de inte ens trodde var möjliga. Jonglerandes, klättrandes på varandra och underbart stojjandes möter de mig i en dunkel gymnastiksal på Skäggetorpsskolan i Linköping samtidigt som solen gassar därutanför.

Jonglerandes, klättrandes på varandra och underbart stojjandes. Foto: Lasse Hejdenberg

Jonglerandes, klättrandes på varandra och underbart stojjandes. Foto: Lasse Hejdenberg

Foto:

Linköping2012-07-04 06:46

Det första som slår mig är hur entusiastiska alla barnen är. På utrullade mjuka mattor mitt på salsgolvet görs det konster, konster som den gråhårige reportern inte alls är i närheten av att klara av längre. De klättrar på varandra och sträcker ut sina armar i gester mot den fiktiva publiken och det går nästan att ta på den glädje som finns i rummet. Det är som att susningarna och applåderna från den publik som inte finns hörs om man anstränger sig lite.

Första året
-Det här är mitt första år berättar sjuåriga Ellen Magnusson glatt. Min syster var med förra året och det lät jättespännande så i år är det min tur.
-Jag har lärt mig massor, volter och jonglering, det har varit helt underbart roligt fortsätter hon glatt och det plirar i ögonen på henne.
Sedan 2004 har Norrköpings Ungdomscirkus haft dessa läger varje sommar ihop med Hyresgästföreningen och Stångåstaden
-Det är jättebra det här, dels får cirka tio ungdomar sommarjobb hos oss och sedan får barnen något att göra på sommarlovet, det är en win-win situation för alla berättar Marcus Bertilsson som varit med som instruktör sedan starten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om