Ride of Hope cyklar för barncancerfonden

Ride of Hope har cyklat till förmån för barncancerfonden sedan 2008. Under torsdagen var det dags för cyklisterna att cykla vidare från universitetssjukhuset i Linköping. Under nio dagar ska cyklisterna ta sig 125 mil från Lund till Stockholm.

Laddar och gör sig redo inför starten. Foto: Fanny Miles

Laddar och gör sig redo inför starten. Foto: Fanny Miles

Foto:

Linköping2012-08-10 06:37


På vägen finns det nio depåstopp vid några av fem av de sex barncancercentra som finns i Sverige. Cyklisterna väljer själva hur lång sträcka de vill delta i.
I år är det 91 cyklister som cyklar hela vägen och vid varje depåstopp ansluter ytterligare cirka 90 personer.
- Första året var det 240 cyklister som startade men i år kan vi nog räkna med sammanlagt 1 800 starter. Vi tror också det blir nytt rekord gällande insamlade pengar vilket är fantastiskt, säger Alexander Amprazis, koordinator Ride of Hope.
Cyklisterna cyklar i grupper på 15 personer. I en utav grupperna finns Gary Fleming som är initiativtagare till Ride of Hope.
- Jag fick idén 2007 efter en tids sjukdom. Jag ville ge tillbaka något till vården och tänkte att ett cykellopp var ett bra sätt att kombinera nytta med nöje.
Det här är mitt sätt att betala tillbaka, säger han innan han ger sig iväg mot nästa etapp i Katrineholm. Det är god stämning i gruppen och alla trampar iväg med ett leende.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om