Rigorös säkerhet i Tingsrätten

Igår, måndag, startade rättegången mot de två bröder som misstänkts ha mördat två andra bröder under påskhelgen och i stadsdelen Hageby i Norrköping. De tilltalade nekar till brott och uppger nödvärn. Rättegången pågår fram till och med den 19 december.

Ett stort antal poliser övervakade rättegången.

Ett stort antal poliser övervakade rättegången.

Foto:

Linköping2014-11-11 07:55


Att rättegången hålls i Linköping beror på att det finns en säkerhetssal i Tingsrätten som kan ta ett stort antal personer. Att intresset är stort från både allmänheten och media är inte att ta fel på. Dessutom har det påbjudits extra hög säkerhet, om detta beror på att det föreligger någon typ av hot mot någon av de åtalade har inte gått att få någon att uttala sig om men däremot fick samtliga besökare genomgå en grundlig visitering vilket också medförde att in och utpassering från lokalerna tog väldigt lång tid. Det var även ett stort antal både civilklädda såväl som uniformerade poliser på plats.

Tät stämning i salen
Länspolismästaren har beslutat att polisens insats ska ledas av kommenderingschef Stefan Mann. Insatsen leds med stab från Linköping där kommissarie Michael Lindqvist är stabschef. På plats vid huvudförhandlingarna i Linköpings tingsrätt leds poliser i yttre tjänst av polisinsatschefer. I insatsen deltar bland annat dialogpoliser och personal som behärskar arabiska språket. Polisens uppdrag är att säkerställa att allmänheten och de som har en anknytning till rättegången inte kommer till skada. Detta gäller såväl liv och hälsa som egendom. Polisen ska också se till att rättegången kan genomföras och att allmän ordning och säkerhet kan upprätthållas i anslutning till domstolens lokaler.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om