Riksidrottsförbundet fick en miljon till jämställdhetsarbete

I veckan delade Stadium ut en check på en miljon kronor till Riksidrottsförbundet och deras arbete för jämställd idrott. Utdelningen är ett resultat av kampanjen Fill the Stadium som i höstas engagerade massor av människor.

Kristin Lönnqvist, distriktsidrottschef på Östergötlands Idrottsförbund fick ta mot checken av Stadiums vd Karl Eklöf. Foto: Tommy Pettersson

Kristin Lönnqvist, distriktsidrottschef på Östergötlands Idrottsförbund fick ta mot checken av Stadiums vd Karl Eklöf. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2017-12-22 13:30

Företaget Stadium drog i gång kampanjen Fill the Stadium i syfte att belysa den ojämställdhet som råder inom idrotten. Det hela gick ut på att engagera Sverige och samla in 50 000 klapp-emojis. Om målet uppfylldes lovade Stadium att skänka en miljon kronor till Riksidrottsförbundets arbete för jämställd idrott. Tusentals människor tog sig an uppgiften och målet nåddes bara på en dag och nu kunde man infria sitt miljonlöfte.

Ger skjuts åt utvecklingsarbetet

Checken på en miljon kronor delades ut av Stadiums vd Karl Eklöf vid en ceremoni i Idrottens Hus, Linköping Arena. Mottagare var Björn Eriksson, ordförande på Riksidrottsförbundet och Kristin Lönnqvist, distriktsidrottschef på Östergötlands Idrottsförbund.

- Svensk idrott är inne i ett spännande och intensivt utvecklingsarbete just nu och tack vare det här bidraget kan vi få ännu mer tyngd i stegen i resan mot en mer jämställd och inkluderande idrott. Tillsammans med Stadium, idrottsstjärnor och våra distrikts-idrottsförbund får vi extra kraft i att utbilda föreningsledare, föräldrar och aktiva över hela landet, säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

För Stadium var valet av Riksidrottsförbundet som samarbetspartner självklart. En sportkedja och med koncepten Stadium, Stadium Outlet och Stadium Pulse har företaget cirka 170 butiker i Sverige, Finland och Tyskland. I koncernen ingår dessutom Stadium Sports Camp som är Sveriges största sportläger.

- Vi valde att samarbeta med Riksidrottsförbundet då vi helt enkelt tror att Riksidrottsförbundet har bäst förutsättningar att göra skillnad för hela idrottssverige. Att arbetet nu sprids över landet med hjälp av distriktsidrottsförbunden är oerhört positivt, säger Stadiums vd Karl Eklöf som delade ut checken.

Belysa orättvisor riktat mot kvinnor

Kampanjen "Fill the Stadium" som genomfördes i augusti-september genomfördes för att belysa de orättvisor som tvingar kvinnor, och därmed hälften av Sveriges idrottare, att prestera i motvind.

- Svensk idrott är inne i ett spännande och intensivt utvecklingsarbete just nu och tack vare det här bidraget kan vi få ännu mer tyngd i stegen i resan mot en mer jämställd och inkluderande idrott. Tillsammans med Stadium, idrottsstjärnor och våra distriktsidrottsförbund får vi extra kraft i att utbilda föreningsledare, föräldrar och aktiva över hela landet, säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Vid sitt besök i Linköping fick Björn Eriksson även att träffa representanter för östgötska specialdistriktsförbund samt kultur- och fritidschefer från kommunerna för att diskutera möjligheter och utmaningar med idrottens strategiarbete.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om