Rikspolisstyrelsen slår fast

Idrottsklubbar och arrangörer av kulturevenemang behöver inte vara rädda för att få betala polisens kostnader för extrabevakningen. Det var i klartext vad justitieministern och regeringen meddelade för en tid sedan. Istället vill man tillföra extra pengar i statsbudgeten med 20 miljoner kronor från och med januari 2014 för att täcka de kostnader som polisen har vid dylika arrangemang.

Linköping2013-09-23 06:40

Frågan har debatterats och utretts i flera omgångar men med olika slutsatser. Göteborgs, Norrköpings och Linköpings kommuner har känt sig förfördelade när man fått betala poliskostnader två gånger i samband med sina traditionella stadsfester som ej har varit kommersiella.

Fakturorna skickas 2013
Justitieministerns besked gäller inte enbart idrottsföreningar som bildat aktiebolag utan även festivaler, konserter och kommunala stadsfestivaler som tvingats betala hundratusentals kronor till polisen.
Men nu har Rikspolisstyrelsen skickat ut direktiv till de regionala polismyndigheterna i landet. Arrangörer måste fortsätta att ersätta polisbevakningen under hela år 2013. Detta innebär att Linköping får betala drygt 276 000 kronor för Stadsfesten i augusti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om