Röda hjärtan i Skäggetorp

Hip Hop sprider kärlek.

Ett träd fyllt av kärlek. Foto: Tommy Pettersson

Ett träd fyllt av kärlek. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2015-11-23 08:51


Nu invigs årets Vinterljus och i Skäggetorp är det kärleken som står i centrum.

Det är tre installationer som skingrar mörkret vid Skäggetorps annars ganska hårda och mörka centrum. Först är det vanliga ljuset under själva centrumbygganden utbytt mot gula och röda lysrör, sedan finns det ett träd där skolungdomarna fått skriva ner sina tankar om kärlek och sist men inte minst de tre röda hjärtan som finns på ytterväggen på parkeringsdäcket. Till denna installation har det även gjorts en hip hop-låt.

- Vi fick frågan för typ två veckor sedan, berättar låtskrivaren, rapparen och producenten Dickens Blessing och menar att det var lite tajt med tid men att det lyckades och blev bra tillslut.

- Vår andra version av låten blev mer positiv och det var det som kanske behövdes, vi vill göra något så ungdomarna och alla andra också för den delen, kan känna sig stolta över Skäggetorp.

I år har Vinterljus flyttat ut till Skäggetorp men finns även kvar i centrum och då i Vasastaden. Mellan de två ljuspunkterna är det bara en dryg kilometer att vandra eller om man hellre vill åka buss så tar man linje 1. Installationen "Hjärtat på rätt plats" är gjord av Charlotta Mattsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om