Röda Korset öppnar second handbutik

Förra året blev det klart att Orientlivs kommer att etablera sig i en större butikslokal i Skäggetorps centrum och därmed öka serviceutbudet rejält. Nu är det också klart att Röda Korset i linköping öppnar en Second handbutik i centrumet.

Bredvid nuvarande Salam Orientlivs ska Second hand butken ligga.

Bredvid nuvarande Salam Orientlivs ska Second hand butken ligga.

Foto:

Linköping2014-01-25 05:05


Kommunen har under senare år börjat lägga resurser på offentligt finansierad servicen och fastighets-och centrumägaren Willhem satsar stora summor på renovering av lägenheter och kommersiella lokaler.
En ny centrumledare, Peter Särud, anställdes för ett tag sedan och nu verkar det som om den positiva affärsutvecklingen håller i sig i stadsdelens centrum.

Ljus Framtid
Röda Korset bedriver en omfattande verksamhet i Linköping med en Second hand butik Berga bland mycket annat. Nu riktar man blicken mot Skäggetorp och ökar därmed sitt engagemang ytterligare i kommunen.
- Vi har sett att behovet växer inom vårt område och många har efterfrågat en Second handbutik i Skäggetorp.
Vi räknar med att öppna vår "Mötesplats Kupan" redan den förste April och i början har vi öppet tre dagar i veckan sedan har vi tänkt att ha fullt ut öppet i juni, säger en av de ansvariga i södra Röda Kors kretsens styrelse i Linköping, Daniel Gardelin-Zambon vidare.
- Vi behöver ungefär 40 frivilliga personer till butiken för att driva verksamheten och det går bra att anmäla sig till det på vår hemsida.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om