Rötmånad innebär extra försiktighet

Som traditionen bjuder är det årligen dags för en bakteriekavalkad under augusti månad. Det gäller att se upp så att man inte drabbas av magsjuka på grund av att ha ätit för gammal mat.

När köttet är fräscht har det en röd och frisk färg.

När köttet är fräscht har det en röd och frisk färg.

Foto:

Linköping2013-07-30 07:00


- Om köttet ser grått ut kan det vara dåligt, färskt kött ska se rött och friskt ut, säger Claes Blom som arbetar med charkuterivaror på Hemköp Lucullus.

Lukta på maten
Det är med näsan som varans färskhet kan avgöras och luktar köttet dåligt är det förmodligen det också. Trots varningssignaler finns ett enkelt knep för att behålla färskheten i köttet, ända hem till stekpannan.
- Med en kylväska tillsammans med kylklampar håller sig köttet fräscht under hemresan. Om man går omkring i 20 graders värme så värms också köttet upp och då blir det dåligt snabbt. Det kan vara bra att ha en kylväska även om man bara ska gå till bilen, säger Claes Blom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om