RUAG vinner mark i rymden

Under gårdagen firades att SAAB hade levererat den hundrade kolfiberstrukturen till RUAG. Mycket av den av teknik som finns i och kring en satellit är sådant som Saab levererar och RUAG förädlar.

Magnus Engström på RUAG var med under dagen och visade upp en del av det som SAAB och RUAG producerar.

Magnus Engström på RUAG var med under dagen och visade upp en del av det som SAAB och RUAG producerar.

Foto:

Linköping2014-01-29 07:51


En dag som denna stod glädjen självklart högt i tak och stoltheten över ett väl genomfört arbete hos både personal och ledning i de båda företagen lyste upp lokalen. RUAGs vd Mats Warstedt tog till orda och berättade om detta smått okända företag med rymden som mission.

Fem år av satsning
- För fem år sedan beslutade vi oss för att satsa på rymden och det gick hand i hand med att SAAB lade ner sin satsning på samma område, förklarar den vältalige vd:n och berättar vidare att man i Linköping har 65 anställda samt över 300 i Göteborg. Omsättning totalt i det schweizägda företaget är dryga 14 miljarder och RUAG har i runda tal 70 procent av marknaden.
- De satelliter vi är med om att skjuta upp är sådana som hjälper oss i vardagslivet och gör sådant vi tar för givet, som att få väderleksrapporter, hitta rätt adress via GPS eller kunna se på tv-sändningar direkt från hela världen, förklarar Mats Warstedt. Han berättar att man varit med om att göra över 500 separationer (uppskjutningar) och inte en enda har gått fel. Också chefen för Aerostructures i SAAB, Lars Jensen, var stolt över vad man tillsammans åstadkommit.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om