Rumänska socialtjänsten besöker daglig verksamhet

Tre socialarbetare från Rumänien besökte under onsdagen den dagliga verksamheten Glädjekällan i Linköping. Tillsammans med Björn Bertilsson, internationell samordnare på Linköpings kommun, besöker socialarbetarna även olika fritidsverksamheter, äldreomsorg och habiliteringshem.

Linköping2012-05-31 06:50

- Rumänien har inte daglig verksamhet så de är här idag för att få inspiration och idéer till hur man kan göra, säger Björn Bertilsson.
Glädjekällan är en del av medborgarskolan och är en del av kommunens utbud av daglig verksamhet för förståndshandikappade. Jennie Ahlstrand är personen bakom Glädjekällan. Det var för fem år sedan som hon ansåg att en daglig verksamhet med musikinriktning fattades. Efter många svängar och krångliga vägar genom kommunen blev drömmen till slut verklighet.
- Många av deltagarnas föräldrar tyckte verksamheten var viktig och var därför med och drev frågan att det skulle bli en långsiktig och pågående verksamhet. Kön är lång men vi har bara plats för sammanlagt 30 personer, utspridda på olika dagar i veckan. Musiken är genomgående genom den ordinarie verksamheten men sen sätter vi även mycket fokus på personliga mål hos deltagarna, säger Jennie Ahlstrand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om