Rut-och rotmarknaden växer

Rot- och rutavdrag har ökat rejält i Sverige de senaste åren. Rotavdragen har funnits i en traditionellt manlig bransch och har därför undandragit sig besvärande debatt. Rut och hennes avdrag var kraftigt omdiskuterade när skattereformen startade, men idag verkar Pigdebatten klingat av och allt fler människor nyttjar Rutavdraget vilket i sin tur innebär att fler jobb skapas.

Annika Jacobson och Annette Bolkovic har börjat sin nyföretagarvandring.

Annika Jacobson och Annette Bolkovic har börjat sin nyföretagarvandring.

Foto:

Linköping2014-02-25 07:55


Rot- och rutavdrag görs för arbetskostnaden inte för material- och resekostnader. Skatteverket använder Husarbete som ett sammanfattande begrepp för rot- och rutarbeten.I kölvattnet av skatteavdragen har ett flertal småföretag startats runt om i landet. Ekonomin går upp och ned för både privatpersoner såväl som för den svenska staten och de som vågar ta språnget och starta eget måste visa både mod och energi för att lyckas. Kompisarna Annika Jacobson och Annette Bolkovic har nyligen startat sitt företag och de är entusiastiska när vi möter dem.
- Vi håller just nu att räkna på två stora jobb inom rotsektorn och det skulle betyda jättemycket om vi kan få dessa uppdrag, säger Annette Bolkovic som tidigare jobbat inom finansbranschen i femton år. Att starta ett nytt företag stort steg för Anette och Annika.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om