Rydskolan hyr in vakter

Under torsdagen var det återigen oroligt i Ryd då de två olika fraktionerna drabbade samman vid 17.00-tiden. På grund av detta stänger nu Rydskolan sina dörrar för allmänheten.

Linköping2014-03-15 05:06

När Linköpings Tidning under gårdagens förmiddag skulle besöka Rydsskolan blev vi bryskt avvisade av den inhyrda vakten som meddelade att vi inte har på skolan att göra.
- Efter gårdagens händelse då en person jagades och försökte att söka skydd i skolan så har vi nu beslutat att vi stänger skolan för de som inte är elever, personal eller föräldrar till elever på skolan, säger Anders Ekelund, rektor för årskurserna 7 till 9 samt ansvarig för fritidsgården.

Vakter vaktar skolan
- Därav så har vi satt en vakt här för att stänga till skolan och detta har vi gjort i samråd med kommunens säkerhetsgrupp. Många här är oroliga för vad som hände under torsdagen och vad som kommer att hända.
Det har även varit en del olika personer som vi inte vill ha här på skolan.
Det är därför vi nu väljer att stänga till skolan, menar Anders Eklund vidare. I en tidigare artikel där polisen berättade om hur de jobbar mot gängen och hur de vill stoppa att de växer via nyrekryteringar menade de att samarbete mellan skola, polis och fritidsgård är viktigt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om