Så ska påsken bli lugn i Ryd

I och med att det varit oroligt i Ryd så förstärker kommunen sitt trygghetsarbete i stadsdelen under den kommande påskhelgen.

Helena Balthammar vill se ett lugnare Ryd. Foto: Julia Kimell

Helena Balthammar vill se ett lugnare Ryd. Foto: Julia Kimell

Foto:

Linköping2016-03-23 14:28


De sista veckorna har Ryd drabbats av bränder, stenkastning, bilbränder och rån. Det har skapat oro och rädsla hos många.

- En del boende i Ryd upplever ökad otrygghet. Det är inte bra och det tar vi naturligtvis på stort allvar. Vi vill att alla Linköpingsbor ska känna sig trygga och säkra där de bor. Därför gör vi hela tiden olika insatser, säger borgmästare Helena Balthammar som är ordförande i Trygghetsutskottet, i ett pressmeddelande i ärendet.

- Inför påskhelgen ökar vi trygghetsinsatserna lite extra i Ryd. Vi utökar till exempel fritidsverksamheten både för dem som är över och under 16 år. Vi har också ökad vuxennärvaro i form av nattvandrare och polis. Representanter för kommunen, polisen, räddningstjänsten och universitetet träffas regelbundet för att bland annat diskutera läget i området. Under påskhelgen kommer både kommunens väktare och räddningstjänsten att öka sin närvaro i Ryd.

Fritidsverksamheten för ungdomar har öppet längre än vanligt och det blir fler aktiviteter i allaktivitetsparken.

- Vi är väldigt glada att vi kunde inviga det nya aktivitetshuset på Mårdstorpsgatan 25 i Ryd förra helgen, så att vi nu kan erbjuda ännu fler aktiviteter för unga. Under påsklovet har vi ordnat extra många aktivitetstillfällen. Jag hoppas alla tar tillfället i akt och upptäcker de aktiviteter vi anordnar, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande, miljöpartisten Cecilia Gyllenberg Bergfasth.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om