Så slår Ericssons varsel mot Linköping

Nu drar varselvågen över Ericssonkoncernen igen och det innebär även en del förändringar för Linköpingsgrenen av företaget samt för Linköpings kommun.

Kommunen tillsätter en arbetsgrupp för att hjälpa till meddelar Kristina Edlund. Foto: Tommy Pettersson

Kommunen tillsätter en arbetsgrupp för att hjälpa till meddelar Kristina Edlund. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2016-10-05 06:03

Kommunen vidtar därför de åtgärder man kan ur ett näringslivs- och arbetsmarknadsperspektiv.

Omställning sker

Linköpings kommun kommer att arbeta aktivt för att underlätta omställningen för de anställda och för att företaget ska kunna fortsätta sin framgångsrika utvecklingsverksamhet i Linköping.

– Ericsson är ett företag som funnits i Linköping i trettio år och som vi vill ha kvar i staden. Ericsson har betytt mycket för Linköpings utveckling, samtidigt som Ericsson kunnat dra nytta av de fina forskningsmiljöer som finns här. Det var ett strategiskt val av Ericsson är förlägga en av sina globala testanläggningar hit, säger kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund (S).

– Linköpings kommun kommer att ställa upp för att underlätta eventuella omställningar för de anställda och för att företaget ska kunna fortsätta sin framgångsrika utvecklingsverksamhet i Linköping. Vi kommer att tillsätta en arbetsgrupp för att se hur vi kan hjälpa till, tillägger Kristina Edlund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om