Saab förlorade igen i domstol

Nu är det dags att plocka fram bullar, glass och saft igen och servera föräldrar och barn på Bullerbyn får att fira att man vunnit en slutgiltig seger i Mark och Miljööverdomstolen/Svea Hovrätt.

Linköping2013-03-01 07:47

Saab som överklagat fastighetens bygglov på grund av man är rädd för att Gripens flygbuller ska beläggas med restriktioner i en framtid har nu fått avslag igen. Denna gång blev det avslag i vad som realistiskt kan uttryckas som en sista instans.

Lokalt anpassat ljud
Därmed kan Föräldrakooperativet förskolan Bullerbyn fortsätta sin verksamhet i Tannefors i lugn och ro och med en klassiskt samt pittoresk inramning av flygplansljud ibland.
Mark- och miljööverdomstolen avslår alltså Saabs överklagan rörande förskoleverksamheten i Botryggs fastighet på Lindesbergsgränd 11 i Tannefors. Målet har drivits gemensamt av föräldern vid förskolan Lisa Lewander och Botrygg med framgång.
Mark- och miljööverdomstolen konstaterar i dagens dom, liksom Mark- och miljödomstolen i Växjö gjorde i domen 2012-03-08, att det är Boverkets allmänna råd 2009:1 Flygbuller i planeringen som ska ge vägledning vid bedömning av ny bebyggelse kring flygplatser. Boverkets råd ger större möjligheter att bygga i Linköping än Naturvårdsverkets råd från 2008.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om