Saab investerar i Sydafrika

Saab har under en längre tid haft så kallade motköpsinvesteringar i Sydafrika i samband med Gripen försäljningen. Bland annat har en verkstadsskola byggts upp i samverkan med Sydafrika.

Linköping2012-07-11 04:06

Nu kommer bolaget att investera ytterligare i ett avancerat utbildningscentrum för erfarna stridspiloter vid den militära flygbasen Overberg i Sydafrika, inledningsvis för länder vars flygvapen använder Gripen.

Färdigheter finslipas
Initiativet till Gripen Fighter Weapon School har tagits av Saab, tillsammans med de flygvapen som ingår i Gripen User Group. Vid Gripen Fighter Weapon School kan erfarna Gripen-piloter från hela världen finslipa sina färdigheter.
- Gripen är nu i tjänst i fem länder världen över, och systemet utvecklas hela tiden.
Saab anser att det finns behov av ett avancerat utbildningscentrum där erfarna Gripen-piloter kan öka sin operativa förmåga och få möjlighet att verka i nya miljöer och öva i en region som speglar realistiska framtida insatsscenarion, säger Magnus Lewis-Olsson, vd för Saab i Sydafrika.
Den första kursen för Gripen-kunder i Sverige, Sydafrika, Ungern, Tjeckien och Thailand ska genomföras i slutet av 2013.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om