Saab köper marina system för 340 miljoner

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har ingått avtal med ThyssenKrupp Industrial Solutions AG om förvärv av ThyssenKrupp Marine Systems AB (TKMS AB, tidigare Kockums) för en summa av totalt 340 miljoner kronor. Förvärvet är i linje med Saabs ambition att öka sin kapacitet inom det marina området. Dessutom stärks bolagets position som heltäckande leverantör av militära system.

Linköping2014-07-01 06:52

Så tidigt som i april i år tecknade Saab och ThyssenKrupp Industrial Solutions AG en icke bindande avsiktsförklaring om förvärv av det svenska varvet TKMS AB med verksamhet i Malmö, Karlskrona och Muskö. Parterna har nu enats om förvärvet.
De 340 miljoner kronorna finansieras med egna medel. Transaktionens påverkan på Saabs resultat för 2014 bedöms dock som icke väsentlig.
- Vi ser fram emot att välkomna Kockums och dess personal in i Saab. Detta förvärv markerar starten på en ny tid i Kockums långa historia. Den kunskap personalen besitter i att utveckla och tillverka ubåtar är unik och stärker hela Saab, säger Saabs vd och Koncernchef Håkan Buskhe.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om