Saab och Ericsson startar forskningssamarbete

Nu tecknar Saab och Ericsson ett avtal om forskningssamarbete. Avtalet sträcker sig över tre år med möjlighet till förlängning och framöver kan fler teknikområden komma att inkluderas.

Linköping2015-06-05 07:09

Det är två av Sveriges absolut mest forskningsintensiva teknikföretag som har undertecknat avtalet om samarbete. Syftet med samarbetet är erfarenhetsutbyte och forskningssamarbete inom ett antal områden för ömsesidig nytta och stärkt konkurrenskraft för båda företagen.

Nästa generation
Samarbetsavtalet omfattar bland annat områdena nästa generations mobila nät 5G, mikrovågs- och antennteknik, metodik och industrialisering.
- Saab är världsledande inom den senaste antennteknologin och ett forskningssamarbete med Ericsson, som är världsledande i utvecklingen av mobilsystem och basstationer, öppnar stora möjligheter. Vi ser stora fördelar med att på ett tidigt stadium få insyn i hur teknik för högvolymproduktion utvecklas, för att kunna ligga i framkant i att nyttja sådan teknik i våra försvars- och säkerhetsapplikationer, säger Micael Johansson, chef för Saabs affärsområde Electronic Defence Systems.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om