Saab överklagar Vasastaden igen

Saabs överklagande angående detaljplan för bostadsprojektet i Vasastaden avslogs den fjärde februari i Länsstyrelsen men nu överklagar Saab ärendet igen denna gång till till Mark och Miljödomstolen.

Vintern har ett fortsatt hårt grepp över Vasastaden.

Vintern har ett fortsatt hårt grepp över Vasastaden.

Foto:

Linköping2013-02-23 05:06


Byggherrarna kunde i början på februari rulla in byggkranar och grävskopor i Övre Vasastaden igen och det verkade vara lugn och ro på bullerfronten.
Men nu verkar det som om man får dra tillbaka sina resurser ännu en gång.

Principiellt ställningstagande
Saabs ledning fattade i fredags beslut om att överklaga ytterligare en gång angående kvarteret Automaten och del av kvarteret Alnen. Man skickade då in en besvärsskrivelse på samma grunder som tidigare anförts till länsstyrelsen men denna gången var adressen domstolen i Växjö som är näst sista instans i frågan. Miljöchefen på Saab kommenterar ärendet.
 - Vi var inte överraskade över länsstyrelsens beslut. Nu vill vi visa att det är orimligt att först gäller Boverkets regler sedan bli vi bedömda under Naturvårdsverkets högre krav för en tillståndsgivning, därför har vi överklagat igen, säger Kenth Algotsson och förtydligar överklagandet till Mark och Miljödomstolen där det redan ligger ett antal ärenden för beslut.
- Vi hoppas mycket på de uppdrag som regeringen lagt ut inte minst på det som ska samordna bullerkraven mellan myndigheterna. Skulle vi få en information att man har enats om gemensamma krav då kommer vi omedelbart att ta tillbaka vår överklagan, menar Kent Algotsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om