Saab ska varsla

Flyg- rymd- och försvarskoncernen Saab redovisar 178 miljoner kronor i vinst under årets första kvartal. Men trots det kommer Saab att fortsätta lägga varsel.

Linköping2003-04-15 08:05

Företagets avgående vd Bengt Halse betecknar nämligen det första kvartalet som relativt svagt. Och det tros främst bero på säsongsmässiga faktorer.
- I enlighet med tidigare bedömning räknar jag dock fortfarande för helåret med fortsatt tillväxt och fortsatt förbättring av rörelseresultat och rörelsemarginal.
En granskning av siffrorna visar dock att företaget, med säte i Linköping, redovisar ett plus på 178 miljoner kronor, vilket dessutom är 80 miljoner kronor bättre än samma period året innan.
Orderingången steg samtidigt med fyra procent till 6 316 miljoner kronor.
- Den enskilt största ordern under kvartalet kom från Ungern som fördjupade den leasingaffär man ingått med svenska staten. För vår del handlar det om ytterligare två miljarder kronor i modifieringsbeställningar och därmed sammanlagt 3 miljarder. Gripen har därmed befäst sitt genombrott på Nato-marknaden, säger vd:n Bengt Halse.
Men det är alltså inte gott nog.
Saab, som under det första kvartalet redan har lagt varsel inom undervattensverksamheten, tvingas nu därför dra ner på personal även inom avdelningarna Saab Tech och Aerospace.
Varslen läggs i Linköping och Stockholm och enligt Halse handlar det om ett tresiffrigt antal personer. Exakt hur många det rör sig om är dock för tidigt att säga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om