Saab visar delårsresultat 2014

Saab presenterade igår sitt resultatet för perioden januari - juni 2014 och där kan man utläsa att man fortsätter stärka sin position som ett ledande företag inom militär träning med beställningar från både den finska försvarsmakten och det brittiska försvarsdepartementet.

Effektiviseringsåtgärderna som började 2013 fortlöper enligt plan, säger Håkan Buskhe.

Effektiviseringsåtgärderna som började 2013 fortlöper enligt plan, säger Håkan Buskhe.

Foto:

Linköping2014-07-19 04:06


I juni ingicks också avtal om att förvärva ThyssenKrupp Marine Systems före detta Kockums. Försvarets Materielverk, FMV beställde under första halvåret konstruktions- och produktionsunderlag till nästa generations ubåt, samt halvtidsmodifieringar av två ubåtar av Gotlandsklass.

Stenhård konkurrens
Dessutom undertecknades en avsiktsförklaring med FMV avseende det svenska försvarets undervattensförmåga omfattande möjliga beställningar om drygt 11 miljarder.
Marknaden för försvars- och säkerhetslösningar är utmanande och konkurrensen är hård och flera stora affärer väntas bli klara inom kort.
- Intresset för Gripen är fortsatt starkt internationellt. Utvecklingen av Gripen E fortskrider enligt tidsplan och budget. Leverans påbörjas till Sverige 2018. Förhandlingarna med Brasilien om Gripen NG pågår enligt plan och parternas ambition är att nå ett avtal under 2014. I juli ingicks ett samförståndsavtal med den brasilianska flygplanstillverkaren Embraer avseende samarbete kring utveckling och produktion av Gripen för Brasilien, säger SaabŽs vd Håkan Buskhe i en kommentar och fortsätter.
- I syfte att erbjuda produkter och lösningar som våra kunder efterfrågar, är satsningar på forskning och utveckling liksom kostnadseffektiva lösningar centrala. Affärsområdet Electronic Defence Systems lanserade under perioden världsunika lösningar som ger de väletablerade Giraffe AMB- och Arthursystemen ledande funktionalitet och design.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om