Saabs överklagande avslogs

Nu kan byggherrarna rulla in byggkranar och grävskopor igen i Övre Vasastaden. I veckan avslog Länsstyrelsen i Östergötland Saabs överklagande för kvarteret Automaten och del av kvarteret Alnen.

Dags att börja gräva och riva igen.

Dags att börja gräva och riva igen.

Foto:

Linköping2013-02-08 07:43


Området vid Industrigatan i Övre Vasastaden är ett gammalt traditionellt industriområde som ska omvandlas till Linköpings modernaste bostadsområde tack vare ett initiativ från en lokal byggherre redan 2001. I höstas antog kommunfullmäktige detaljplanen för området  och därmed drog rivningsarbetet igång  för fullt för att skapa utrymme för drygt 900 centralt belägna lägenheter.

Snöade in ett tag
Den 30:e november lämnade Saab, i ren överlevnadsinstinkt, in en besvärsskrivelse till länsstyrelsen och bygget stanna upp. Företaget lämnar in överklagande reflexmässigt för att säkra sin framtida produktion av flygplan. I måndags avslogs ytterligare en ansökan från Saab något som inte direkt förvånar miljöchefen på företaget .
- Nej vi är väl inte direkt överraskade över beslutet för att man prövar ärendet enligt plan och bygglagen och då tillämpas Boverkets lägre krav. Men vi måste ändå visa att det är orimligt att sedan bli bedömd under Naturvårdsverkets högre krav för en tillståndsgivning, därför har vi överklagat, säger Kenth Algotsson och säger samtidigt att man inte hunnit att diskutera ännu om man ska gå vidare och överklaga länsstyrelsens beslut till Mark och Miljödomstolen där det redan ligger ett antal ärenden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om