Sagga och Tommy gör succé

"Torghumor" av Åtvidabergsgrabbarna Philip Kullgren och Sebastian Falk gör succé på internet och hundratusentals personer följer "Tommy" och "Saggas" öden och äventyr.

Tommy och Sagga som vi är vana att se dem. Foto: Joakim Sjöholm

Tommy och Sagga som vi är vana att se dem. Foto: Joakim Sjöholm

Foto:

Linköping2016-02-11 09:30


"Tjena Sagga" är en hälsningsfras som blivit alltmer känd, spridd och som uttalas i varje avsnitt av det lilla Åtvidabergsföretaget Pellen Productions - producerade humorprogram "Torghumor" som nu gör succé på nätet. Torghumor kretsar kring de båda vännerna "Tommy" och "Sagga".

Figurer som man kan känna igen och känna igen sig i.

"Tommy" är den präktige hantverkaren, giftoch harvilla och barn. Har stadig inkomst och är allmänt skötsam. "Sagga" är lite mer lös i konturerna, arbetslös och kör Epatraktor då han saknar körkort.

- Man kan hitta en "Tommy" och en "Sagga" överallt, säger Philip Kullgren och får medhåll av Sebastian Falk.

- "Sagga" förstår nog inte riktigt att han befinner sig i samhällets marginal och han är ganska nöjd så länge A-kassan trillar in. Att han kör Epatraktor beror helt enkelt på att han kört rattfull och därför saknar körkort.

Han har haft familj med både fru och barn men nu är han singel.

"Sagga" är självklart ganska överdriven men visst finns det delar av olika personer i honom som man kanske känner igen.

"Tommy" är lite mer av en vanlig person och någon man har i sin bekantskapskrets. Faktum är att en av mina polare frågade om det var han som var "Tommy" men så var det faktiskt inte, skrattar Philip Kullgren vidare.

Läs mer i torsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om