Säkerhetsseminarium hölls på Storan

Fakta är att brottsligheten i Linköping gått ner men frågar man stadens innevånare så är upplevelsen precis tvärtom. Om detta och mycket mera diskuterades på ett seminarium som hölls under gårdagen.

Mattias Ydreborg är chef för polisens mängdbrottsenhet. Han är glad över att brottsligheten minskar. Foto: Tommy Pettersson

Mattias Ydreborg är chef för polisens mängdbrottsenhet. Han är glad över att brottsligheten minskar. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2013-05-15 06:45


Säkerhetsföretaget Stanley Security Solutions höll igår ett seminarium om trender och förändringar inom både säkerhetsbranschen och brottsligheten.
Med under dagen var företagets vice vd Annika Roupé, Mattias Ydreborg, chef för mängdbrottsenheten vid Linköpingspolisen och Ulf Lago, ställföreträdande räddningschef vid Räddningstjänsten i Östra Östergötland.

Färre våldsbrott
- Brottsligheten i Linköping har gått ner och då främst våldsbrotten där antalet anmälningar minskar drastiskt, berättar Mattias Ydreborg, chef för mängdbrottsenheten vid Linköpingspolisen.
- Även bostadsinbrotten har minskat rejält och det beror på att vi har gjort insatser mot de, som vi kallar, livsstilskriminella och som ligger bakom större delen av just bostadsinbrotten.
Överhuvudtaget så jobbar vi just nu väldigt mycket med att lösa mängdbrotten som är drygt 60 till 70 procent av den totala brottsligheten. Det handlar om brott som drabbar den enskilde personen och ofta i dennes hem.
Det är inga stora saker men för del enskilde personen innebär det både ett intrång i den privata sfären och något som orsakar en hel del besvär.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om