Säkra telefoner till Danmark

Linköpingsföretaget Sectra jobbar med säker mobiltelefoni och medicinska system. I dagarna tecknade de ett avtal med det danska försvaret för leverans av sin säkra mobiltelefon.

Linköping2012-09-11 06:54

- Enkelt uttryckt är vår nya mobiltelefon så säker att man kan avhandla statshemligheter på den, berättar Jan-Olof Brüer, VD och koncernchef på just Sectra.
- Självklart är det väldigt roligt att kunna sälja vår nya telefon till det danska försvaret. Sedan tidigare har vi levererat telefoner till, bland annat, det Svenska försvaret och det Holländska. Men vi har kunder inom hela EU, fortsätter han vårt samtal.

Inte för vem som helst
- Vi säljer bara våra produkter till myndigheter. Privatpersoner och företag kan inte handla av oss. För att få sälja den här typen av telefoni så krävs det en hel del olika tillstånd från myndigheter i de olika länderna. Har man inte det så kan man inte jobba i det landet, förklara Jan-Olof Brüer vidare men poängterar att endast 12 procent av deras verksamhet utgörs av denna typ av verksamhet. Hela 88 procent handlar om medicinska bildsystem och annan högteknologi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om