Saluhallen placeras i centrum

Det blev ingen saluhall i Nordeas lokaler vid Trädgårdstorget och den gamla saluhallen i centralpalatset hyrs för närvarande av konsthallen Passagen och är därmed inte aktuell. Men nu verkar frågan ha fått nytt liv igen.

Linköping2011-12-19 07:38

I Linköping har man haft ett antal centralt belägna saluhallar genom tiderna och de har varit mycket uppskattade av Linköpingsborna.

Renässans för hallar
På många håll i Sverige har man framgångsrikt dammat av saluhallskonceptet. Frågan om en centralt placerad saluhall har varit på tapeten under en längre tid i Linköping men man har inte kommit till skott ännu.
I det gamla Centralpalatset bedrevs en omfattande saluhallsverksamhet och den var ett centrum för Linköpings livsmedelsförsäljning under 1900-talets första hälft. Saluhallsverksamheten upphörde på 1960-talet och Passagen öppnades i slutet av 1990-talet istället. Nu är det många krafter som verkar för att återuppliva den traditionen igen.

Intressanta möten
Muharrem Demirok, kommunalråd i Linköpings kommun, berättar att han och kommunens näringslivbolag, NuLink, har träffat tre olika parter och fått ytterligare en bekräftelse på att en saluhall är efterfrågad samt ett realistiskt alternativ i Linköping. Detta gäller både bland konsumenter och även bland producenter och byggherrar.
- Det stämmer vi har träffat några intresserade entreprenörer i veckan. Vad vi gör nu är att försöka hitta kopplingar, inte bara bland intressenter som vill starta en saluhall utan också de som kan tänkas finnas i en saluhall, säger Muharrem Demirok.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om