Samlarprylar är grejen

När skivförsäljningen minskar får rockbanden hitta på andra sätt att få ihop till salt och gröt. Numera kan man köpa vin med sitt favoritband eller ha en cool AC/DC-väska att ha sina använda blöjor i. Först ut var dock Kiss som var tidigt ute men att sälja olika varor med sitt namn på.

Christer Johansson bakom disken i sin butik. Foto: Max Elofsson

Christer Johansson bakom disken i sin butik. Foto: Max Elofsson

Foto:

Linköping2012-03-09 07:55


Christer Johansson och hans kollega driver sedan sjutton år tillbaka Crazy Records skivbörs på Vasavägen i Linköping. Men i butiken finns inte bara begagnade vinyl och CD-plattor det finns även en uppsjö av prylar som är relaterade till olika, framförallt, hårdrocksband.

Lunchlåda och likkista
- Kiss var tidiga med att sätta sitt namn på olika produkter och redan 70-talet hade de lunchboxar, dockor och tröjor att sälja. Numera så har de släppt egna kreditkort, golfbollar och till och med en egen likkista som man kan begravas i. Panteras gitarrist Darrell Abbott begravdes i en enligt hans sista vilja.
- De som handlar olika samlarprylar är i olika åldrar och ur olika grupper. Ganska ofta kommer det in band eller artister som är på besök och ska spela här i Linköping. Hellacopters brukade komma in, precis som Leif Edling i Candlemass men roligast var nog när Janne Schaffer kom in. Jag tror han köpte ett askfat med reggaemotiv till en polare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om