Samma rånare i Ryd och Linghem?

Polisen ser samband mellan de båda rånen.

Linköping2016-01-11 14:03

I november och december rånades först ICA i Linghem och därefter Preemmacken i Ryd. Polisen hade tidigt teorier om att de båda rånen på något vis hänger ihop. Den teorin har man inte övergivit.

- Vi får fortfarande in en del tips om de båda rånen men sedan är frågan hur användbara de är. Det är ju inte alla som vill vittna även om de kommer in med tips till oss, berättar Henry Jansén vid Linköpings polisens avdelning för grova brott.

Kan hänga ihop
- Vi arbetar med flera olika teorier kring de bägge rånen och en av dessa är att de båda rånen har samma gärningsmän eller i alla fall att några av dem skulle varit med om båda rånen på ett eller annat sätt. Tidigare har Jansén menat att de båda rånen, bland annat, inte förefallit varit så välplanerade och genomförts på ett sätt som tyder på att man inte har med erfarna rånare att göra.

Yngre gärningspersoner
- Vi letar efter något yngre rånare vad gäller de båda rånen, de ska dessutom varit klädda i svarta kläder och beväpnade mad vad som kan ha varit en kniv, säger Henry Jansén vidare och säger i samma andetag att de här två rånen är det som krävt mest av hans resurser under hösten och vintern.

Bytet vid rånet mot Preem i Ryd blev bland annat kontanter och det var även det som var byte i rånet mot ICA i Linghem. Efter rånen, som ska gått relativt snabbt så avvek sedan rånarna i riktning mot Rydsspåret och mot Linghemskolan och där slutar sedan spåren. Henry Jansén berättar också vidare om att man studerat filmer från de båda rånen och där kan man se att några av männen mycket väl kan ha varit med på de både rånen.

- Är det på så sätt att någon läser detta och har sett något som kan sättas i samband med de båda rånen så får de väldigt gärna höra av sig till oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om